Товариство Червоного Хреста Лиманщини відзначило 100-річчя існування

 

Людина починається з добра,
З уміння співчувати, захистити,
Це зрозуміти всім давно пора,
Бо ми прийшли у світ добро творити!

Саме такими чудовими словами розпочався концерт-привітання.
18 квітня у Центрі культури і дозвілля ім. Горького відбулись урочистості, присвячені товариству добра та милосердя.
З великою річницею Лиманську міськрайонну організацію Червоного Хреста України привітав перший заступник міського голови Юрій Драч: “Лиманщина за час проведення антитерористичної операції прийняла ледь не найбільше людей, які бігли від війни до мирного життя, які покидали свої домівки навіть не встигаючи зібрати найнеобхідніше. Саме Товариство Червоного Хреста стало тією фундаментальною опорою: запроваджуючи різноманітні програми підтримки, ви допомагали та продовжуєте допомагати незахищеній верстві населення. Я маю за честь від імені міської ради, її виконавчого комітету сьогодні привітати Товариство Червоного Хреста України з унікальною датою та побажати усім добротворцям організації міцного здоров’я, миру та злагоди, а також міцного духу!”. Юрія Анатолійовича нагородили Почесною грамотою від Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.
Основним завданням Товариства є захист життя людини, сприяння органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, тощо. З перший днів існування, взявши на себе благородну місію турботи про нужденного, Червоний Хрест продовжує нести в світ основоположні цінності людини: милосердя, людяність, співчуття.
Слово надали голові Лиманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Ірині Зленко, яка не приховувала емоцій: “Кожна людина в цьому залі заслуговує на велике “дякую”. Ви допомагаєте чим можете: скільки я зверталась то відвезти, то привезти, то перенести — і жодного разу мені не відмовляли. Знаєте, добро та милосердя — невід’ємна частина нашого суспільства. І я рада, що людей, котрим небайдужа біда чужого, котрі готові прийти на допомогу — що таких людей стає дедалі більше. І які б різні у нас не були погляди чи уява про те саме добро — його потрібно творити! Милосердя один до одного — єдине, що залишається в умовах сьогоденної світової кризи. Адже спільний позитивний результат залежить від кожного — коли ми почнемо не задумуючись робити добро один одному, то разом подолаємо будь-які негаразди”. Ірина Андріївна подякувала волонтерам своїй організації за їх самовіддану працю, а також нагородила присутніх волонтерів, які за покликом власного серця роблять добрі справи, грамотами міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України та пам’ятними колекційними монетами Червоного Хреста України.
Також захід відвідала виконавчий директор виконкому Донецької обласної організації Товариства Світлана Єрохіна — вона приєдналась до привітань та вручила Почесні грамоти від Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.
Творчий колектив Центру культури і дозвілля ім. Горького подарував присутнім чудовий музичний концерт. Багато теплих та відвертих слів подяки лунали на адресу волонтерів милосердя.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner