Виїзний захід в об'єднану територіальну громаду

 

10.04.2018 Лиманским МЦЗ у складі «мобільного  соціального офісу» був здійснений виїзд  в об’єднану територіальну громаду до смт. Зарічне та с. Терни. Всі бажаючі ознайомились з  послугами,  які надає служба зайнятості, отримали консультації щодо порядку реєстрації в службі зайнятості, отримання статусу безробітного, послуг щодо професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, умов відкриття власної справи за сприянням служби зайнятості, організації та проведення громадських робіт.
Крім того, в рамках виїзної акції до ОТГ фахівці Лиманського МЦЗ відвідали Заріченську ЗОШ у якій провели профорієнтаційний урок для учнів 9-11 класів. Фахівці центру зайнятості розповіли про ринок праці та перспективи його розвитку, особливості роботи служби зайнятості з молоддю та напрямки профорієнтаційної роботи. Також детально була розглянута так звана «формула вибору професії», яка в загальному вигляді показує первинний алгоритм прийняття оптимального рішення  в поєднанні наступних компонентів: «Хочу»- «Можу»- «Треба». Адже вибір професії один з найважливіших кроків у житті, який потрібно робити усвідомлено,аналізуючи власні бажання, власні здібності та ситуацію на ринку праці. Також учні отримали інформацію про безкоштовний додаток   на системі Android програму «Центр профорієнтації»,  завдяки якому учні можуть поринути у світ професій , пройти он-лайн тестування та  скористатися інформацією про навчальні заклади та онлайн-освіту.
 Випускники були задоволені такою зустріччю, адже вона допомогла їм краще зрозуміти, що ПРАВИЛЬНО обрана професія принесе їм матеріальне та моральне задоволення, кар’єрний зріст та впевненість у собі та своєму майбутньому!
Заходи в ОТГ будуть проводитись і надалі щоб наблизити послуги служби зайнятості до населення.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner