До міжнародного дня визволення в’язнів концентраційних таборів

 

11 квітня у бібліотеці–філії №1 пройшов захід приурочений Міжнародному дню визволення в’язнів концентраційних таборів, який мав назву «Фашистські табори смерті».
До бібліотеки були запрошені учні 8 класу ЗОШ №3 та жителька мікрорайону Північний – Виходцева Лідія Василівна. В роки Другої світової війни вона була ще дитиною, але в її пам’яті назавжди закарбувалися роки проведені разом із мамою в концентраційному таборі в Німеччині.
Завідуюча бібліотекою Теліус В.І. коротко розповіла присутнім, чому у всьому світі відзначають цей день, чим він такий важливий і навіщо нам усім потрібно про нього пам’ятати. Юнакам представили для перегляду документальну кінострічку про події того часу. Після чого Лідія Василівна розповіла свою власну сумну історію дитинства і відповіла на питання, які цікавили школярів.
Учні з проникливістю вислухали гостю, після чого разом із бібліотекарями подякували їй та побажали міцного здоров’я і довгих років життя.
Цього ж дня для молодшої категорії читачів була проведена інформхвилинка «Фашистські табори смерті», на якій бібліотекарі коротко розповіли дітям про страшні події цього дня давно минулих років, про які потрібно знати і пам’ятати всім.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner