Інформація щодо запобігання короновірусу COVID-19


У зв’язку із запровадженням превентивних заходів для убезпечення мешканців Лиманщини від інфікування коронавірусом, на підставі Постанови КМУ від 11.03.2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” наша громада вживає, як і уся країна запобіжні заходи, а саме:
І. 10.03.2020 на території громади створено тимчасову міську  протиепідемічну комісію з питань запобігання короновірусу
2019-nCov,.
Згідно протоколу комісії та на підставі розпорядження міського голови від 11.03.2020 № 161 було вирішено:
з 12 березня по 3 квітня 2020 року на усій території Лиманської ОТГ встановити карантин та заборонити:
- відвідування закладів освіти та дошкільної освіти (вчителі шкіл працюють з учнями в режимі on line);
- проведення занять та заходів клубними формуваннями;
- проведення всіх масових заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів місцевого самоврядування.  

ІІ. На виконання доручення Президента України, рішення державної комісії з питань Техногенної екологічної безпеки і надзвичайних итуацій, 17 березня 2020 року відбулося чергове засідання Лиманської тимчасової міської протиепідемічної комісії з питань запобігання короновірусу 2019-nCov на підставі протоколу та розпорядження міського голови від 17.03.2020 № 165  на території Лиманської об'єднаної територіальної громади  установлені обмежувальні протиепідемічні заходи та обмеження ведення господарської діяльності, а саме:
1.Керівникам управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради рекомендовано розглянути питання щодо переходу на дистанційну форму роботи або надання відпусток з 18.03.2020 року.

2. На час дії карантину надавати лише ті адміністративні послуги, які можна отримати засобами поштового зв’язку (окрім послуг Управління соціального захисту населення), видачу готових результатів вже оформлених послуг видавати у звичному режимі,  припинити прийом заявок на виїзд адміністратора на місце перебування суб’єкта звернення та скоротити прийом громадян по середам до 15.00.

3. Заборонити з 18.03.2020 року роботу суб’єктів господарювання , яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

4. Комунальному підприємству «Лиманська СЄЗ» вжити заходи щодо здійснення перевезення пасажирів у кількості не більше 10 осіб з 18.03.2020 року.

5. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211(зі змінами ) “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2
Заборонені з 18 березня 2020 р. з 12 год. 00 хв. до 3 квітня 2020 р. перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому).

Хочу проінформувати населення громади, що заклади охорони здоров’я, розташовані на території Лиманської ОТГ готові до захисту, профілактики та недопущення занесення і поширення випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом.
Колективи медичних працівників лікарень пройшли навчання та тренінги, сформований запас деззасобів, медичних масок, респіраторів, рукавичок, захисних костюмів, систем, медичних препаратів, зволожувачів кисню та інше.
Лиманською міською радою на черговій сесії планується виділення коштів у сумі 994 тисячі гривень для придбання додаткових деззасобів, спецкостюмів та іншого необхідного інвентарю.
У випадку виявлення захворювання на коронавірус, або підозри на нього, хворий буде транспортований автомобілем швидкої медичної допомоги до опорних лікарень Донецької області.
Вся інформація щодо з питань запобігання  та профілактики короновірусу висвітлюються на офіційному сайті Лиманської міської ради. (За Посиланням)
Прошу мешканців громади дотримуватися всіх рекомендацій карантинних обмежень та зберігати спокій.

Більш детальна інформація про коронавірус на території ОТГ за посиланням

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner