Небезпечні знахідки

 

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Так, 14 березня о 17 год. 18 хв. диспетчеру Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що, в лісному масиві біля смт. Ярова виявлено предмети схожі на вибухонебезпечні. По прибуттю на місце події рятувальники ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометні міни калібру - 82 мм. в кількості 11 одиниць часів Другої світової війни. Після ідентифікації небезпечної знахідки було організовано охорону виявлених вибухонебезпечних предметів працівниками Національної поліції до прибуття піротехнічних підрозділів ДСНС України у Донецькій області. Мінометні міни було вивезено на спецавтомобілі в безпечне місце для знищення у встановленому порядку.
Загалом, з початку 2020 року, станом на 16 березня, піротехніки ДСНС вже знищили 5 тис. 085 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 61 авіаційну бомбу.
ДСНС наголошує, що при виявленні ВНП найперше, що треба зробити — повідомити рятувальників, поліцейських та в жодному разі не чіпати знахідку! 
Категорично забороняється:
- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС    України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner