Весняно-польові роботи стартували

 

Відділом агропромислового розвитку Лиманської міської ради спільно з представниками служб АПК протягом 11-13 березня 2020 року було проведено кущовий об’їзд сільгосппідприємств та фермерських господарств щодо готовності до проведення комплексу весняно-польових робіт.
В ході об’їзду, з господарствами були обговорені основні напрямки фінансової підтримки АПК з державного та обласного бюджетів на 2020 рік, зокрема, компенсації вартості придбання нової сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, здешевлення кредитних ресурсів, вартості посадкового матеріалу у садівництві, питань відновлення зрошення, підтримки розвитку фермерських господарств та інші.
Було підсумовано рівень готовності кожного з господарств в питаннях забезпеченості мінеральними добривами, насіннєвим матеріалом, засобами захисту рослин, паливно-мастильними матеріалами. 
Багато уваги було приділено питанням охорони праці та техніки безпеки на робочих місцях, в тому числі проходження навчання відповідальних осіб за основними напрямками; забезпеченості робітників спецодягом, засобами індивідуального захисту,  аптечками першої допомоги; проведення інструктажів, проходження медичних оглядів та отримання допусків-посвідчень на застосування пестицидів та агрохімікатів; рекомендовано вжити заходів, згідно рекомендацій «Як себе захистити від вірусних інфекцій».
Також були обговорені питання легалізації найманих працівників, ліцензування зберігання пального сільгосптоваровиробниками для власних потреб, пересування великогабаритної сільгосптехніки дорогами загального значення, пропозиції  ПАТ «Аграрний фонд» щодо форвардних контрактів на закупівлю мінеральних добрив, взаємодії з пасічниками, впровадження сучасних елементів технології вирощування сільгоспкультур та проблемні питання господарств.
До речі, на час об’їзду в господарствах стартувала весняна кампанія. Станом на 13 березня підживлено озимих культур та багаторічних трав на площі близько 9,1 тис. га (54% до плану), в тому числі озимої пшениці – 6,1 тис. га (49% до плану), озимого ріпаку – 2,5 тис. га (100% до плану). Посіяно ранніх зернових 450 га (35% до плану), в тому числі ярого ячменю – 200 га, гороху – 200 га, ярої пшениці – 50 га. Розпочато боронування зябу та культивація під посів ярих культур.

Відділ агропромислового розвитку
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner