ФАО ООН спільно з Департаментом агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 

05 березня 2020 року відбулася інформаційна зустріч з громадою Лиманської ОТГ представників ФАО ООН спільно з Департаментом агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА, на якій було розглянуто програму грантової підтримки і умови участі у конкурсі грантів та напрямки фінансової підтримки в 2020 році сільгосптоваровиробників з державного та обласного бюджетів.
З умовами участі у конкурсі грантів на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств присутніх ознайомила представник ФАО ООН, технічний експерт – Т.Бривко. В ході доповіді нею були надані роз’яснення щодо напрямків грантової підтримки, умов та обсягів фінансування бізнес-пропозицій, тонкощів складання маркетингових та бізнес-планів, строків надання документів на конкурс та інше.
З проектами програм фінансової підтримки сільгосптоваровиробників з державного та обласного бюджетів на 2020 рік ознайомив головний спеціаліст відділу економіки та інвестицій Департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА – Г.Желтов. Планується підтримка з державного бюджету у сумі 4,24 млрд. грн. за напрямками:
-здешевлення кредитів;
-підтримка галузі тваринництва;
-здешевлення техніки та обладнання;
-розвиток фермерства;
-підтримка садівництва;
-фонд гарантування кредитів.
Фінансова підтримка з обласного бюджету на даний час діє за напрямками:
-часткове відшкодування вартості придбаних установок індивідуального доїння молока та обладнання для прийому та охолодження молока-для членів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.
Планується у 2020 році підтримка за напрямками:
-часткове відшкодування витрат, пов’язаних з реконструкцією діючих теплиць, будівництвом нових або придбанням обладнання для них, зокрема для обладнання систем зрошення.
Про умови створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та їх переваги повідомив присутніх спеціаліст з аграрного кредитування проекту «Аграрні розписки в Україні», експерт з сільськогосподарської кооперації – Р. Кос.
Зустріч пройшла у жвавому обговорені зазначених питань, з наголосом на майбутнє співробітництво. Цей діалог несе позитивну роль для розвитку Лиманської громади, а саме сприяє зайнятості сільського населення, підвищенню добробуту людей, розширює можливості для створення та розширення бізнесу за рахунок фінансової підтримки.
Матеріали зустрічі додаються (презентація1, презентація2)


Відділ агропромислового розвитку міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner