Без селянина немає держави, без фермера – майбутнього!

 

Під таким гаслом відбувся ХХХ ювілейний з’їзд Асоціації фермерів та приватних землевласників України, 27 лютого 2020 року, у приміщенні ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім». На з’їзді були присутні делегати та гості з усіх областей України, в тому числі і численна (8 чоловік) делегація Лиманської ОТГ в складі Донецької обласної делегації. Відкрили з’їзд Президент АФЗУ М. Стрижак, та екс-Президент АФЗУ І. Томич. В роботі з’їзду також прийняли участь заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Т. Висоцький, депутати Верховної Ради України, представники громадських організацій. В ході проведення були розглянуті та обговорені злободенні та проблемні питання фермерства, а саме:
- впровадження земельної реформи та обіг земель сільгосппризначення;
- розвиток сімейних фермерських господарств;
- питання єдиного земельного податку, передачі земель постійного користування, пільгового режиму ПДВ, кредитування фермерських господарств, ліцензування зберігання пального, створення Земельного фонду підтримки фермерства та багато інших;
- встановлення державного свята «Дня фермера» 19 червня.
Крім того, на з’їзді було ухвалено роботу Ради та звіт ревізійної комісії АФЗУ про фінансову діяльність за звітний період.
Після організаційно-робочої частини було проведено відзначення кращих обласних, районних Асоціацій і фермерів та святковий концерт силами Народного аматорського ансамблю «Дніпряночка» Світловодського районного Будинку культури під керівництвом заслуженого працівника культури України – Надії Татарнікової. Подяками Асоціації фермерів та приватних землевласників України були нагороджені і фермери Лиманщини:
Зубенко О.І. – голова Відокремленого підрозділу АФЗУ в Донецькій області, голова ФГ «Моноліт»;
Шабля В.А. – голова АФЗ Лиманської ОТГ, голова ФГ «БФГ «Мрія»;
Квітницький О.М. – голова ФГ «Обрій»;
Чугай О.О. – голова ФГ «Агродинаміка»;
Ралітний О.М. – голова ФГ «Кредо»;
Ралітний А.І. – голова ФГ»Ралітне»;
Попов М.С. - голова ФГ «Маяк»;
Гамаюнов В.І. – голова ФГ «Світлана».
В рамках з’їзду ТОВ «Господар ЕЦ» організував виставкову експозицію для учасників заходу, на якій партнери аграріїв презентували свою продукцію та послуги.
На засіданні не раз з трибуни пролунало «Не я, а ми»: тільки гуртом можна подолати проблеми, тому в єднанні – наша сила. 
З ювілеєм Вас, фермери! Здоров’я, наснаги, здобутків та добробуту!

Відділ агропромислового розвитку Лиманської міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner