Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях!

 

В умовах нетипово теплої і посушливої для української зими погоди та ранньої весни, рятувальники звертають увагу громадян на невтішну статистику, яка спостерігається із пожежами на відкритих територіях. Так, станом на 2 березня 2020 року, кількість загорянь сухої рослинності, чагарників, тощо в країні становить вже 3 тис. 954 випадка, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. 
Зокрема, лише минулого тижня на Лиманщині сталося три випадки пожеж  сухої рослинності на околицях смт. Ямпіль та с. Закітне на площі близько 3 га. Часто під час таких пожеж знищується не лише рослинність та родючий шар ґрунту, а й домівки тварин, що мешкають у природних екосистемах. Сильна ж задимленість заважає не лише людям, а й птахам, які не можуть покинути небезпечну територію. 
Тож, зважаючи на збільшення випадків виникнення загорянь у природних екосистемах, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях!
Якщо ви помітили займання сухої трави, чагарників, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером «101».
Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner