Вже стало традицією на Лиманщині відзначати веселе свято Масниці

 

яке символізує проводи зими та зустріч із весною!

29 лютого 2020 року у парку ім. Кизима мешканці Лиманської ОТГ проводжали зиму.
Відкрили свято Лиманський міський голова Петро Цимідан та в.о. начальника управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна.
Мешканці громади насолоджувалися виставкою виробів декоративно-ужиткового мистецтва, виступами 19 художніх колективів Лиманщини, скуштували традиційні українські страви та взяли участь у  різноманітних конкурсах. 
Були визначені переможці веселих гастрономічних конкурсів, так у конкурсі “Кращий млинець” 1 місце посів Криволуцький старостинський округ, 2 місце — Дробишевський і Ямпільський старостинські округа. А у конкурсі “Кращий вареник” переможцями стали Криволуцький та Дробишевський старостинські округи.
Протягом свята працювала святкова лоторея з різноманітними подарунками.
Усі присутні чекали на головний конкурс свята - “Крижаний стовп”, у якому бажаючи позмагалися у спритності, намагаючись дістатись вершини стовпа та зірвати подарунок.
Родзинкою свята став виступ Заслуженого артиста України Петра Чорного та його шоу-балету.
Під час святкових заходів працювали святкова торгівля, ярмарок за участі старостинських округів Лиманської ОТГ, де гості свята пригощалися різноманітними ласощами, також присутні мали змогу пригощатися безкоштовним кулішем. 
Традиційно свято завершили спалюванням опудала Марени.        

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner