13 лютого 2020 року відбувся спільний виїзний особистий прийом громадян заступником Лиманського міського голови Фесенко В.П.

 

та нарада з фермерськими господарствами в Дробишевському старостинському округу за участю начальника відділу агропромислового розвитку Лиманської міської ради Задорожного О.О. та начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету Лиманської міської ради Красногрудь Н.А., голови старостинського округу Погуляй І.М., представників сільгосппідприємств та фермерських господарств, приватних підприємців. На цій нараді були висвітлені та обговорені питання з додержання вимог законодавства про працю, охорону праці та техніку безпеки на виробництві, оформлення ліцензій на зберігання пального для власного споживання, взаємодії господарств та пасічників, земельні питання.
Заступник міського голови Фесенко В.П. особливу увагу учасників наради звернув на необхідність дотримання законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин, своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та проінформував про відповідальність за порушення трудового законодавства. 
Начальник відділу агропромислового розвитку міської ради Задорожний О.О. звернув увагу присутніх на внесення змін від 18.12.2019р. до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (№482/95-ВР від 19.12.1995 зі змінами) та спрощення процедури видачі ліцензій на право зберігання пального для потреб власного споживання та рекомендував для їх отримання строком на 5 років звернутись до Центру обслуговування платників податків ДПС м. Лиман.
Також, учасників наради було проінформовано, що на виконання вимог ст.13,15,18 Закону України «Про охорону праці» відділом агропромислового розвитку спільно з навчальним пунктом ТОВ «Торінтерм» (м. Слов’янськ) буде організовано проведення додаткового навчання відповідальних осіб сільгосппідприємств та фермерських господарств за основними  напрямками правил охорони праці, яке відбудеться орієнтовно 11 березня 2020 року.
Присутні були ознайомлені з основними напрямками фінансової підтримки з державного та обласного бюджетів, в частині часткового відшкодування витрат, пов’язаних з реконструкцією діючих теплиць, будівництвом нових або придбанням обладнання для них, зокрема, для облаштування систем зрошення та з впровадження пілотних проєктів з реконструкції внутрішньогосподарських меліоративних систем та облаштування систем краплинного зрошення.  Крім того, були висвітлені пропозиції ПАТ «Аграрний фонд» щодо заключення форвардних контрактів на закупівлю мінеральних добрив.
Також було наголошено про необхідність тісної взаємодії між господарствами, пасічниками та старостинськими округами щодо недопущення загибелі бджіл при виконанні робіт з обробки посівів с/г культур пестицидами. В спілкуванні з учасниками наради рекомендовано вжити заходів щодо ветеринарної паспортизації пасік та інформування про місце їх розміщення.
Начальником відділу земельних відносин виконавчого комітету Лиманської міської ради Красногрудь Н.А. були розглянуті питання та надані вичерпні відповіді щодо встановлення меж земельної ділянки фермерського господарства,  процедури надання земельної ділянки у приватну власність або оренду та інші.  
Спільні виїзні наради з сільгосптоваровиробниками планується проводити в подальшому і в інших старостинських округах.

Відділ агропромислового розвитку Лиманської міської ради 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner