Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

 

07 лютого 2020 року в сесійній залі міської ради відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Лиманської міської ради під головуванням голови комісії заступника міського голови Фесенка В.П.
На комісії були присутні члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Лиманської міської ради, керівники птахогосподарств, користувачі мисливських угідь,ЗМІ.
До розгляду було винесено чотири питання:
1. Епізоотична ситуація щодо високопатогенного грипу птиці в Європі та реєстрація захворювання у Вінницькій області, заходи з недопущення поширення збудника грипу птиці на території Лиманської ОТГ. (Доповів провідний спеціаліст Лиманського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Євтушенко В.В.)
2. Про хід забезпечення незнижуваних резервів засобів для проведення заходів з ліквідації особливо небезпечних, в тому числі спільних для тварин і людей інфекційних захворювань. (Доповів начальник відділу цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового обліку виконкому міської ради Титаренко В.І.)
3. Про особливості перебігу та запобіжні заходи з недопущення корона вірусної інфекції серед людей. (Доповів завідуючий відділом епідеміологічних досліджень Лиманської районної філії Державної установи «ДОЛЦ МОЗ України» Літвінов І.М.)
4. Про стан стихійної торгівлі , методи боротьби зі стихійною торгівлею. (Доповів заступник Лиманського міського голови Фесенко В.П.)
У зв’язку із постійною загрозою виникнення та розповсюдження гострозаразних інфекційних захворювань, в тому числі спільних для людей і тварин,  було підготовлено проект протокольного рішення Комісії для вжиття інтенсивних, дієвих та запобіжних заходів щодо недопущення поширення збудника грипу птиці та коронавірусної інфекції серед людей на території громади, за який члени ДНПК проголосували одноголосно.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner