Проведено робочу нараду з питань взаємодії власників пасік та землекористувачів, реєстрації пасік та дотримання норм законодавства про пестициди

 

Проведено робочу нараду під головуванням заступника міського голови Фесенко В.П. з питань взаємодії власників пасік та землекористувачів на території старостинських округів Лиманської ОТГ, реєстрації пасік та дотримання норм законодавства про пестициди та агрохімікати.
06 лютого 2020 року у сесійній залі міської ради зібрались представники фермерських господарств та сільгосппідприємств, голова ГО «Бджілка» та пасічники, старости, спеціалісти Держпродстоживслужби, відділів агропромислового розвитку міської ради та з питань праці виконкому міської ради для обговорення зазначених питань.
Спеціалісти Держпродспоживслужби зробили наголос на дотримання санітарно-ветеринарного законодавства та інших законів України в питаннях реєстрації пасік, регламенті використання пестицидів та агрохімікатів, профілактики захворювання бджіл, безпечності продуктів бджолярства. 
Був обговорений алгоритм взаємодії пасічників, землекористувачів і старост в питаннях координації дій, що передбачає взаємне та своєчасне інформування сторін щодо розташування пасік, проведення обробок медоносних культур, що в кінцевому результаті не допустить отруєння та загибель бджіл. Цей порядок взаємодії зарекомендував себе на протязі останніх років як дієвий. Присутні висловили свої пропозиції щодо ефективної співпраці та взаєморозуміння в порушених питаннях.
Також, з господарствами на нараді були обговорені питання фінансової державної та обласної підтримки галузі АПК, ліцензування зберігання пального, навчання з охорони праці, карантинного режиму та порядку встановлення вільних ділянок з метою експорту, дотримання законодавства про працю та мінімальних соціальних гарантій.

Відділ агропромислового розвитку міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner