Організація профорієнтаційної роботи

 

29.03.2018 року  у  Лиманському міському центрі зайнятості відбувся «круглий стіл» на тему «Організація профорієнтаційної роботи в загальноосвітніх школах» за участю представників закладів освіти. Метою заходу  стало налагодження взаємодії з організації профорієнтації  підлітків  та молоді Лиманської об’єднаної територіальної громади.
Участь у засіданні прийняли представники Управління освіти молоді та спорту , Рубцівської ЗОШ, Торського НВК, Лиманських ЗОШ №3 та №5.
Відкриваючи засідання, начальник відділу активної підтримки Анна Костенко зазначила, що спеціалістів з вищою освітою дедалі більшає, а кваліфікованих кадрів бракує. Випускники шкіл, керуючись сучасними тенденціями та стереотипами, вступають до ВНЗ на так звані "престижні" спеціальності, а згодом не можуть знайти роботу за ними. Це при тому, що в країні є гостра потреба в працівниках за іншими напрямами, зокрема у кваліфікованих робітниках з інструментом. Тобто утворилась ситуація дисбалансу між попитом на освіту та її пропозицією. Випускники ВНЗ не можуть працевлаштуватися, що збільшує рівень безробіття, або працюють не за
спеціальністю. Щоб запобігти помилок у виборі професій, необхідна психологічно і педагогічно доцільна,систематична робота з профорієнтації з учнівською молоддю саме тому старшокласникам часто бракує інформації, що стосується питань професійного вибору в сучасних соціально-економічних умовах. Окресливши сучасні технології, які використовує  у роботи служба зайнятості вона презентувала безкоштовний додаток  «Центр профорієнтації» на Google Play, який допомагає  учням спланувати свій професійних шлях.  
Після жвавого обговорення  всіх проблемних питань учасники круглого столу спільно визначились зі стратегією роботи щодо профорієнтаційної роботи з випускниками шкіл та їх батьками.

Директор                                                                   Т.А.Єрьоменко

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner