Лиманщина відзначила День Соборності України!


Золотими літерами української державності у всесвітню історію вписана дата 22 січня — День Соборності України. Зимовий день 1919 року увінчав прагнення українців, століттями розділених і поневолених різними імперіями, жити у своїй єдиній європейській державі!
101 рік тому, велелюдне зібрання на Софіївській площі у Києві проголосило Злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Подія ознаменувала зміцнення української нації, стала доказом незламності нашого духу та щирості бажання бути незалежними!
В урочистому зібранні взяли участь керівництво громади, представники силових структур, установ, підприємств, організацій міста та молодь. Традиційно урочистий захід на честь Дня Соборності України розпочався з Державного Гімну України та виступу першого заступника міського голови Юрія Драча. Звертаючись з вітальним словом до присутніх він підкреслив: “Соборність України означає духовну згуртованість усіх громадян навколо національної єдності, недопущення повторення злочинів проти українського народу. Сьогоднішній день є нагадуванням, що ми сильні, коли єдині.” Захід відбувся у залі Центрі культури та дозвілля міста Лиман. Серед присутніх гостей свята заступник голови відокремленого підрозділу ГО “Маю Гідність!” Віктор Зайцев.
Надзвичайний концерт підготували для своїх вдячних глядачів творчий колектив Центру та вихованці міської музичної школи.
По закінченню урочистої частини заходу, присутні, вшановуючи пам'ять про загиблих у боротьбі за єдність та соборність України, поклали квіти до меморіальних дощок загиблим під час бойових дій воїнам АТО та мирним жителям.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner