Індексація заробітної плати в 2019 році


Бахмутсько-Лиманське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області інформує.
Індексація заробітної плати – законодавчо встановлений механізм підвищення грошових доходів населення, що дає можливість частково або повністю відшкодовувати подорожчання споживчих товарів і послуг.
Індексація заробітної плати працівників здійснюється на підставі і у відповідності до Закону України від 3 липня 1991 року № 1282-XII (у редакції від 06.02.2003 р. № 491-IV із змінами та доповненнями) «Про індексацію грошових доходів населення» та Порядку проведення індексації грошових доходів населення», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року № 1078 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1078).
Індексації підлягає заробітна плата у межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розміри якого щороку затверджуються Верховною Радою України в законі про Державний бюджет України. Обов’язок проведення індексації покладено на підприємства, установи та організації незалежно від форми власності і господарювання, а також на фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників
Слід пам’ятати, що з 1 грудня 2019 року діє новий розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб 2102 грн. Тому розміри індексації з грудня збільшаться.
Звертаємо увагу! Ті роботодавці, хто востаннє підвищували оклади у січні 2019 року, мають індексувати зарплату у жовтні на рівні липня-вересня 2019 року за коефіцієнтом 3,1%.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner