Міжнародний день пам'яті жертв злочину геноциду, вшановування їх гідності і попередження цього злочину

 

У вересні 2015 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 9 грудня Міжнародним днем пам'яті жертв злочину геноциду, вшановування їх гідності і попередження цього злочину. Ця дата була вибрана у зв'язку з тим, що цього дня в 1948 році була прийнята Конвенція про попередження злочину геноциду і покарання за нього.
Статтею 1 Конвенції визначено,  що геноцид незалежно від того, чи здійснюється він в мирне йди військовий час, є злочином, який порушує норми міжнародного права і проти якого держави зобов'язуються вживати заходи попередження і карати за його здійснення.
Мета цього Дня - підвищувати популярність Конвенції про попередження злочину геноциду і покарання за нього і її роль у боротьбі з геноцидом і попередження цього злочину, як воно визначене в Конвенції, і щоб поминати людей, що стали його жертвою, і шанувати їх пам'ять.
Ухваливши цю резолюцію без голосування, усі 193 держава-члени тим самим підтверджують, що кожна окрема держава відповідальна за захист свого населення від геноциду, що така відповідальність припускає попередження цього злочину, у тому числі підбурювання.
Інформація підготовлена  управлінням праці та соціального захисту населення Лиманської міської ради за матеріалами https://www.un.org/
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner