Втрата паспорта або його крадіжка


Втрата паспорта або його крадіжка - ситуація неприємна, але цілком можлива. Якщо ви все ж таки потрапили в таку неприємну ситуацію, не зволікайте – звертайтеся в поліцію та до територіального підрозділу державної міграційної служби.
Майже щодня в поліцію звертаються громадяни з заявами про втрату документів: паспортів, дипломів, посвідчень тощо. Втратити паспорт — неприємність та чимало клопоту. За 11 місяців слов'янські поліцейські зареєстрували понад 180 випадків втрати паспортів.
Втрата документів може обернутися не тільки їх тривалим відновленням, а й навіть фінансовими проблемами. На старий паспорт злочинці можуть оформити кредити. Але не варто відразу асоціювати втрату або крадіжку паспорта із можливим оформленням кредиту.
Якщо втратили документи, дійте негайно. Відразу ж слід звернутися до правоохоронних органів та написати заяву про втрату чи крадіжку документа та почати його відновлювати.  
Відновити паспорт, означає, отримати новий. Процедура отримання документа аналогічна стандартному оформлення біопаспорту.
Будьте обережними та пильними. Намагайтеся ніде не забувати важливі документи. Також радимо зробити копії своїх документів. У разі необхідності наявність копій втрачених документів пришвидшить їх відновлення.

Слов'янський відділ поліції
Донецької області

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner