Упродовж весни на території України пройдуть заходи з протидії незаконному обігу зброї та вибухівки – Сергій Князєв

Превентивні спецзаходи стартували з 19 березня та триватимуть до 22 травня. Їхня мета – виявлення організованих злочинних груп, які діють в цій сфері, та попередження злочинів, вчинених з використанням зброї. На цьому Голова Нацполіції наголосив сьогодні, 27 березня, під час відеоселекторної наради з керівниками всіх структурних та територіальних підрозділів поліції.

Сергій Князєв наголосив, що заходи спрямовані на недопущення дестабілізації ситуації в країні. Зокрема, йдеться про розповсюдження зброї, бойових припасів та вибухових речовин у зв’язку із її накопиченням на сході держави.

«Головне завдання цих превентивних заходів – виявлення та документування організованих злочинних груп, які діють в сфері незаконного обігу зброї та вибухівки. Також першочерговим залишається документування каналів їх надходження та пересилання, виявлення приміщень для нелегальної переробки та виготовлення зброї», – підкреслив Голова Нацполіції.

Сергій Князєв підкреслив, що до заходів мають бути задіяні працівники всіх служб кримінальної поліції та превентивного блоку. Окрема увага приділятиметься роботі кінологічних підрозділів, зокрема – в частині використання службових собак, навчених для пошуку зброї та вибухівки. За результатами заходів буде зроблений аналіз, наскільки ефективно спрацювала кінологічна служба.

Перший заступник Голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін зазначив, що аналіз протидії злочинам, пов’язаним із незаконним обігом зброї, за останні п’ять років свідчить, що в середньому щорічно викривається близько 6,8 тисяч злочинів цієї категорії. Якщо у 2016 році цей показник скоротився до 6 тисяч злочинів, то вже у 2017 році – зріс до майже 8 тисяч.

«Хочу підкреслити, що ефективні результати протидії незаконного обігу зброї та вибухових речовин саме у 2017 році були досягнуті завдяки проведенню цільових відпрацювань на території держави. Під час їхнього проведення фактичні результати вилучення зброї були втричі більшими, аніж під час звичайного режиму роботи підрозділів Нацполіції», – наголосив В’ячеслав Аброськін. Він додав, що за два місяці 2018 року зареєстровано понад 1,2 тисячі таких правопорушень.

Сергій Князєв наголосив на відповідальності кожного керівника за організацію та проведення превентивних заходів. Глава відомства підкреслив, що від того, наскільки якісно буде проведена робота, залежить життя та безпека і громадян, і самих поліцейських.

Нагадаємо, раніше повідомялося, що Нацполіція створює робочу групу з протидії незаконному обігу зброї. У результаті за місяць поліцейські вилучили з незаконного обігу на сході країни понад 42 тисячі боєприпасів та 30 кг вибухівки.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner