На Лиманщині продовжуються перевірки стану пожежної та техногенної безпеки у місцях відпочинку людей

 

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 17.08.19 року № 27938/0/1-19, доручення першого заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 19.08.19 року № 02-11860/26, 21 державним пожежно-рятувальним загоном Головного управління ДСНС України у Донецькій області розпочато позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у місцях відпочинку людей, передусім у готелях та закладах відпочинку і оздоровлення.
Перевіркам підлягають 34 зазначених об’єктів:  1 готель та 33 заклади відпочинку і оздоровлення. Для проведення перевірок задіяно 6 фахівців 21 державного пожежно-рятувального загону та Лиманського районного відділу Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Станом на  18 листопада 2019 року проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 16 закладах відпочинку і оздоровлення. Під час перевірок закладів відпочинку та оздоровлення було виявлено 267 порушень правил пожежної та техногенної безпеки. 
За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання заходів, запропонованих приписами  фахівців ДСНС, до адміністративної відповідальності притягнуто 11 керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб. Також, у зв'язку з незадовільним протипожежним станом до адміністративного суду було направлено позови та матеріали перевірки по двом об’єктам щодо вирішення питання застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи вищезазначених закладів.
Одночасно з метою попередження виникнення пожеж і надзвичайних ситуацій та безпечної життєдіяльності громадян під час перебування у вищевказаних закладах, фахівцями Служби порятунку проведено профілактично-роз’яснювальну роботу щодо дій у разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Крім того, суб’єктам господарювання була надана методична допомога щодо приведення об’єктів у пожежобезпечний стан.
Наразі, заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у місцях відпочинку людей тривають.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner