«День кар’єри до дня залізничника»

 

В рамках реалізації Меморандуму про взаємодію між Державною службою зайнятості та АТ «Укрзалізниця» протягом минулого тижня фахівці Лиманського міського центру зайнятості  провели низку профорієнтаційних заходів в сільських школах Лиманської ОТГ. Тему для заходів обрали невипадково – «Дні кар’єри до професійного свята Дня Залізничника». Спеціаліст міськцентру разом із запрошеними соціальними партнерами представниками Лиманського професійно-технічного училища та Регіональної філії «Донецька залізниця» відвідали Тернівський НВК, Торський НВК та Зарічненську ЗОШ.
Метою Дня кар’єри є професійне самовизначення молоді, допомога дізнатися про світ професій та обрати майбутню сферу діяльності. В учнів була можливість дізнатись про тестування на онлайн-платформі Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа», проаналізувати кожну складову формули вдалого професійного вибору «Хочу – Можу - Треба». Старшокласники переглянули інформаційні презентації про професії, ознайомилися з робітничими професіями, а саме з залізничними, про які розповіла представник Лиманського ПТУ презентуючи свій навчальний заклад.
У свою чергу представник РФ «Донецька залізниця» надала учням детальну інформацію щодо специфіки роботи на залізниці, розповіла про можливості професійної кар’єри, попит на спеціалістів за залізничними професіями на ринку праці. 
В ході заходів школярі отримали вичерпні відповіді на свої питання, завдяки яким вони змогли розширити своє уявлення про світ залізничних професій. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner