Інформація по пільгам в охороні здоров’я для учасників АТО

 

Згідно Указу Президента  від 18.03.2015 № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» та заходів комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки  учасники АТО Лиманської ОТГ у розділі «Охорона здоров’я та медична реабілітація» передбачено:
•    проведення профілактичних оглядів учасників АТО один раз на рік;
•    надання амбулаторної медичної допомоги учасникам АТО, членам сімей загиблих учасників АТО; 
•    забезпечення учасників АТО, членів сімей загиблих учасників АТО пільговими рецептами для отримання медикаментів безкоштовно; 
•    при наявності показань своєчасне оформлення учасників АТО на МСЕК для одержання групи інвалідності; 
•    забезпечення контролю за виконанням індивідуальних програм реабілітації інвалідів з числа учасників АТО, у тому числі своєчасне направлення на ЛКК для оформлення довідки Ф-70 на отримання санаторно-курортної путівки.
Сімейний лікар здійснює взяття на облік учасників АТО лише  при особистому їх зверненні. При собі необхідно мати посвідчення учасника антитерористичної операції, а при укладанні декларації - паспорт та індифікаційний код.
Для отримання пільгових рецептів учасники АТО та члени сімей загиблих учасників АТО можуть звернутися до сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, або до сімейного лікаря  за місцем проживання.
Учасники АТО мають право на отримання стаціонарного лікування в умовах КЛПУ "Обласний госпіталь для ветеранів війни м.Святогірська». Для отримання путівки до госпіталя  необхідно також звернутись до сімейного лікаря.
При зверненні до лікувального закладу всі учасники АТО та члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції  мають право  на позачергове обслуговування. 

Адміністрація КНП «ЦПМСД» Лиманської міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner