До уваги споживачiв. якi мають пiльги на оплату житлово-комунальних послуг!

 

Звертаємо уваry на змiну порядку надання пiльг на оплату житлово-комунальних послуг. Починаючи з жoвтня 2019 року вiдповiдно до Закону України вiд 09.11.17 № 2189-VШ “Про житлово-комунальнi послуги” пiльга надаєтъся у грошовiй формi.
Розрахованi органами соцiального захисту населення суми пiльг перераховуватимуться АТ “Ощадбанк” для подальшого проведення ним розрахункiв з надавачами послуг за кожного конкретного пiльговика (безготiвкова форма).
Пiльговикам, якi подали заяву до органу соцiального захисту населення на отримання пiльги готiвкою, виплата буде здiйснюватися у готiвковiй формi у зазначений у заявi спосiб (банк або пошта).
У зв'язку з цим платiж за послугy нараховується у повному обсязi, без врахування знижки, яка надається пiльговику.
У разi отримання готiвки пiльговик має сплатити спожиті послyги повнiстю. Iншi пiльговики сплачуютъ, як i ранiше, частину платежу, а суму пiльги за них перерахує надавачу послуг АТ “Ощадбанк” (за наявностi даних про номер мобiльного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).
Враховуючи, що вiдповiдний механiзм запроваджується в Україні вперше, через неточностi в даних з технічних причин можутъ бути випадки ненарахування окремим особам суми пiльги за жовтень 2019 року. У такому разi рекомендуємо звернутися до органу соцiального захисту населення за мiсцем проживання. Сума пiлъги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному мiсяцi.
 

Лист Мінистерства розвитку громад та територій України "Щодо надання з 01.10.2019 пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі"

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner