На Донеччині понад 4 000 дітей прийняли участь у Регіональному форумі кар’єри

 

23 жовтня у Маріуполі відбувся Регіональний форум кар’єри «Живи та працюй в Україні!», який водночас пройшов у всіх містах та районних центрах Донеччини. Усього у ньому взяли участь понад 4 тис. школярів з Донецької області та лінії розмежування, а також роботодавці і представники закладів освіти регіону.
Форум пройшов за фінансової підтримки Європейського Союзу, урядів Польщі та Японії в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Організатором заходу виступила Донецька обласна служба зайнятості у партнерстві з Донецькою обласною державною адміністрацією та Донецькою торгово-промисловою палатою.
«Метою заходу є орієнтація молоді на отримання тих професій та спеціальностей, які користуються талим попитом на регіональному ринку праці та забезпечують гарантоване працевлаштування з гідними умовами праці і заробітної платні», - зазначила директорка Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.
Простір форуму презентував сім локацій: «Транспорт», «Промисловість», «Будівництво», «Сільське господарство», «Державне управління й оборона», «Охорона здоров’я» і «Сфера послуг».
Щоб ознайомити старшокласників з робітничими професіями на практиці, їм запропонували взяти участь у майстер-класах. Підлітки в’язали морські вузли, управляли тепловозом за допомогою симулятора, виконували слюсарні та ремонтні роботи, працювали з фарбами, венеціанською штукатуркою і рідкими шпалерами, виготовляли мозаїчні панно. Завдяки 3D-окулярів гості занурились до віртуальної реальності, роздрукували сувеніри на 3D-принтері, відвідали виставку роботів, дізнались, що таке «екологічна батарейка», роздивились у мікроскоп шкіру і волосся та ознайомилися з сучасними тенденціями в аграрному секторі.
На локації «Охорона здоров’я» учні власноруч спробували провести реанімацію, накласти шини та хірургічні шви, виміряти тиск, сповити новонароджену дитину. Учасників форуму навчили елементам самозахисту, показали, як проводять дактилоскопію, виготовляють медичні мазі, квіти з серветок, декорують пряники і перетворюють овочі та фрукти на витвори мистецтва за допомогою карвінгу.
Старшокласників орієнтували на професії і спеціальності, які актуальні на ринку праці. Це провідник, матрос, водій, слюсар, помічник машиніста, провідник, електрогазозварник, електромонтер, токар, тракторист, поліцейський, рятівник, військовослужбовець лікар, фармацевт, медична сестра, офіціант, флорист, кухар, кондитер.
В рамках форуму відбувся «Телеміст» між Донеччиною і Західною Україною, під час якого представники Львівської обласної служби зайнятості дізналися про можливості навчання та працевлаштування в Донецькому регіоні.
Весь час з форуму велась пряма трансляція на офіційній сторінці Донецької обласної служби зайнятості у фейсбуці www.facebook.com/donemployment/
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner