«День кар’єри»

 

Напередодні проведення Регіонального Форуму кар`єри «Схід і Захід разом» та професійного свята Дня залізничника  фахівці Лиманського міського центру зайнятості  провели профорієнтаційний захід «День кар’єри» для учнів 8-9 класів ЗОШ № 2 м.Лиман. На захід не випадково були запрошені соціальні партнери: представники Лиманського професійно-технічного училища, РФ Донецька залізниця, адже «День кар’єри» був присвячений залізничний тематиці. Також, участь прийняли представники Пенсійного фонду.
Розпочала зустріч фахівець з профорієнтації з основних понять, без яких неможливо розібратися в особливостях професіональної діяльності людини: «Чи знаєте ви, чим відрізняються поняття професія, спеціальність та посада? Як обрати професію за покликом душі, які помилки виникають при виборі професії?». Зацікавила школярів формула вибору професії «Хочу.Можу.Треба», яка допомагає  сформувати свідоме ставлення до вибору майбутньої професії. Звичайно, не залишився без уваги майстер-клас зі складання резюме та продемонстровані відеоролики з прикладами креативних відео резюме.
Представники Лиманського ПТУ в цікавому форматі презентували свій навчальний заклад, надали інформацію про професії, які можна здобути, навчаючись в їх закладі.
Представник роботодавця РФ Донецька залізниця із задоволенням поділилась з учнями досвідом, надала детальну інформацію щодо специфіки своєї роботи, розповіла яких особистісних якостей, здібностей вимагає та чи інша професія, які можливості вони забезпечують людині для професійної кар’єри і чи є попит на спеціалістів за цими професіями в нашому регіоні.  
В ході заходу школярі отримали вичерпну інформацію про залізничні професії, ознайомились з можливістю онлайн тестування на платформі «Моя професія: консультаційна мережа», та мобільний додаток на Android «Центр професійної орієнтації», який розроблений для виявлення професійно важливих якостей.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner