Громада забезпечує дітей-сиріт житлом


18 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету, на якому членами виконкому було прийнято рішення про передачу дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування, осіб з їх чиста, придбаного житла. Програма співпраці місцевої влади з облдержадміністрацією, у придбанні житла “50/50”, продовжує працювати вже третій рік поспіль. Так, Лиманщину відвідала начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Наталія Тимофеєва, яка разом із Петром Циміданом вручила двом дівчатам квартирні ордери та ключі від омріяного житла.
“Питання забезпечення усіх категорій дітей, які позбавлені батьківського тепла та належної уваги, найбільш актуальне й болюче. Ми вже бачимо реальні результати прийнятої програми у кінці 2016-го року — купувати квартири для дітлахів у форматі 50/50, тісно співпрацюючи із громадами, міськими радами, тощо. За 2017-2018 роки програмою було реалізовано 58 млн грн та придбано 236 одиниць житла, 22-і з яких — придбано спільно з Лиманською міською радою. У цьому році облдержадміністрацією запланована реалізація понад 35 млн грн, плюс 50%-ий внесок партнерів. На сьогодні придбано 59 одиниць житла, до кінця року очікуємо ще 120 щасливих володарів квартир”.
Також, представниця Донецької облдержадміністрації відмітила позитивну співпрацю з Лиманською міською радою у впровадженні програми придбання житла: “Ваша громада дуже активно бере участь у вирішенні питання забезпечення житлом дітей-сиріт, , у цьому році придбано вже 7 квартир, на дві з яких ми сьогодні вручаємо документи. Дякую за небайдужість кожному, хто долучився до цієї справи та можу сказати, що наступного року ми продовжимо цю плідну, спільну роботу”.
Передавши новим власникам квартир відповідні документи, міський голова Петро Цимідан привітав дівчат та побажав, аби в омріяній оселі панували лише злагода та мир.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner