Представники Міністерства соціальної політики України відвідали Лиманську міську раду

 

12 вересня 2019 року, з метою надання методичної допомоги  та посилення спроможності надання комплексної підтримки постраждалим від домашнього й гендерно зумовленого насильства на місцевому рівні та ролі уповноважених осіб до Лиманської ОТГ Донецької області завітала Валентина Осадча - начальник управління протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству Міністерства соціальної політики України та Ольга Павлюк - консультант  UNFPA з питань розвитку соціальних  послуг.
У Лиманській міській раді відбулась зустріч з міським головою Петром Циміданом, заступником міського голови Юлією Гамаюновою та працівниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалих від ґендерно-зумовленого й домашнього насильства щодо фінансового механізму діяльності бригади на місцевому фінансуванні.
Петро Цимідан зазначив, що проблема гендерного насильства, у тому числі домашнього, досить актуальна сьогодні. Лиманська ОТГ на крок попереду багатьох інших в області, де була створена перша мобільна бригада соціально-психологічної допомоги в Донецькій області: «Дуже важлива довіра до соціальних працівників та поліції. Звертаючись за допомогою, жінки бачать та відчувають реальну допомогу – це головне».
Під час робочої зустрічі Валентини Осадчої та Ольги Павлюк з представниками міської ради, начальником управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілією Золкіною та директором Донецького обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Юрієм Балаболкою були обговорені питання щодо інституалізації послуги «мобільна бригада соціально-психологічної допомоги» з різних рівнів бюджету.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner