З Днем народження, рідне місто!


14 вересня вся громада святкувала День народження свого адмінцентру — вітання та теплі побажання приймало місто Лиман!
Розпочали святковий день зранку у сквері ім. Л.Д.Кизима. Творчі колективи ЦКД ім. Горького звикли виступати на високому рівні, підкоряючи всеукраїнські змагання, тож до свята своєї маленької Батьківщини вони приготували особливу, хореографічну танцювальну постанову. Особливим та зворушливим став момент внесення прапора міста на площу і урочисте його встановлення: цю особливу місію було довірено майстру спорту міжнародного класу, багаторазовому переможцю чемпіонатів світу з кікбоксингу, відомому у місті тренеру — Павлу Дерев’янко.
Зі святом усіх привітав міський голова Петро Цимідан: “Сьогодні хочеться говорити лише про любов до цього міста, до людей, які своєю наполегливою працею пишуть нову його історію! Лиманський край унікальний: тут гармонійно поєднані озера, соснові ліси, степи, річки та крейдова флора, які відновлюють внутрішні сили людини, дають натхнення! Тут живуть люди, які з гідністю долають перешкоди, справжні трударі, залізничники багатьох поколінь та сільгоспвиробники! Дякую усім лиманцям: працівникам підприємств, установ і організацій, депутатському корпусу, громадським об’єднанням, всім, хто вносить посильний вклад у розвиток рідного міста, віддає частку своєї любові до малої Батьківщини. Разом – ми сила, яка допомагає творити, розвиватись і рухатись вперед. Бажаю нашому місту процвітання, економічного зростання, укріплення своїх позицій в різних галузях господарства і невпинного руху до кращого майбуття. Зі святом усіх! З Днем міста! Гарного всім святкового настрою та розпочинаємо наше святкування!” У цей день керманич громади не лише вітав лиманців із днем міста, а й виконав особливу місію: на виконання регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа — вручив двом чарівним дівчатам омріяні ключі від нового житла!
До свята долучилась в.о. начальника Управління культури і туризму Аліна Певна, яка привітала усіх присутніх з особливим для кожного населеного пункту днем — днем народження малої Батьківщини.
У межах святкування Дня народження міста, яке цього року прийшлося на 14 вересня - День фізичної культури і спорту України, відзнаками облдержадміністрації та Лиманської міської ради нагородили спортсменів-тренерів громади: Олександра Резнікова — тренера з футболу, Наталію Лавриненко — тренера з волейболу, Андрія Рибіна — тренера з футболу, Олексія Іванько — тренера з радіоспорту, Петра Шарапова — тренера з велоспорту.
Також у загальному святкуванні взяли участь переможці щорічного конкурсу “Людина року”: з кульками у формі серця, що символізує любов до рідного міста, вони вийшли на сцену де їх привітали бурхливими оплесками. Громада пишається кожним, хто взяв участь у конкурсі, хто наполегливо працював рік не заради нагород, але заради розвитку громади, адже життя міста залежить від людей, від нашого відношення до діла, до професії.
Цього дня у парку працювали виставки, галерея місцевих художників, фотозони, курені «фермерських господарств» з національною кухнею. Організовані: святкова торгівля; виставка-розпродаж місцевих виробників, агропромислових підприємств, птахів та тварин, презентація виробів учасників програми «Донецький куркуль». Кожен відвідувач свята мав змогу випробувати свій голос у змаганні з караоке та отримати приз. Діти із задоволенням грали, брали участь у розважальних програмах, відвідували батути, спортивно-розважальну зону та дитяче містечко. Окрім цього працювали майстер-класи дитячої творчості.
    
Продовжили святкування у мікрорайоні “Південний” на ФСК “Локомотив”: вечірня розважальна програма, дитячі атракціони та батути, спортивні змагання з різних видів боротьби, гала-концерт кращих колективів та солістів міста. Ввечері пройшли виступи «зіркових гостей»: свої пісні дарували Oleynik та MamaRika. У цей день запалювали не лише на сцені, а й на небі: надзвичайної краси та різнобарвності подарували місту залпи “щастя” з різноманітних феєрверків.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner