Лиманщина пам’ятає своїх захисників

 

29 серпня у місті відбулось урочисте покладання квітів на честь Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
До присутніх звернувся перший заступник міського голови Юрій Драч: Ми зібрались сьогодні тут, аби вшанувати міцність українського духу. Бо серцем, душею та розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою є Перемога над ворогом, а найповажнішим — мужність та героїзм наших воїнів. За кожен день, який ми проживаємо на вільній лиманській землі, було заплачено найдорожчу ціну — життя солдатів-визволителів, гідних синів України! Вже п’ятьох своїх синів втратила Лиманська земля: вічна пам’ять нашим землякам - Володимиру Бражнику, Геннадію Запарі, Сергію Карпо, Ростиславу Пронькову та Олексію Кудрявцеву, які серед перших стали на захист країни! Низький уклін рідним і близьким загиблих героїв. Вічна слава патріотам, які загинули за свободу рідної країни! Україна єдина і неподільна. І в єдності — наша сила!”.
У цей день неможливо не згадати мужнього батька, впевненого сина, щирого лиманця — Бражника Володимира Анатолійовича. Вже 5-й рік без його підтримки зростає син, долають життєві шляхи сестра та батьки. Володимир загинув 29-го серпня 2014 р. під час виходу так званим “зеленим коридором” з Іловайського котла. Кожен день війна забирає життя українців, які стають янголами-охоронцями своєї країни. Але вони живі, поки їх пам’ятають!
Творчий колектив Центру культури і дозвілля підготував інформаційні матеріали про загиблих військовослужбовців з Лиманщини: Володимира Бражника, Геннадія Запари, Сергія Карпо, Ростислава Пронькова та Олексія Кудрявцева.
Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.
Сьогодні українці вперше офіційно вшановують День пам’яті загиблих захисників України: з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, Президент України Володимир Зеленський підтримав ініціативу суспільства та своїм указом №621/2019  затвердив 29 серпня Днем пам’яті загиблих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner