З 1 квітня у водоймах Донецької області встановлюється нерестова заборона

 

Навесні у водоймах України розпочинається масовий нерест риби. З метою посилення охорони водних біоресурсів та створення сприятливих умов для природного відтворення, Донецьким рибоохоронним патрулем видано наказ про встановлення заборони http://darg.gov.ua/files/10/03_19_nerest_don.pdf  на їх вилов.
Нерестова заборона розпочинається 1 квітня і триватиме по 20 травня в річках і їх витоках, по 10 червня у водосховищах і технічних водоймах та по 30 червня в озерах, старицях і затоках. З переліком місць масового нересту риб та їх географічними координатами можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням https://www.google.com/maps/d/viewer?
Крім того, у наказі визначено терміни заборони на вилов раків. Зокрема, під час виношування ікри, личинок, першої линьки з 1 квітня по 30 червня та другої линьки з 20 серпня по 30 вересня.
В нерестовий період забороняється використання плавзасобів, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. Також в цей час встановлюється заборона на проведення змагань зі спортивної риболовлі та підводного полювання.
«Нерест – це особливий період у житті мешканців водойм. Від того наскільки успішно та вдало він пройде - залежать майбутні запаси водних біоресурсів. Тому закликаємо громадян бути відповідальними та суворо дотримуватись встановлених під час нерестового періоду правил рибальства», - зазначив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Донецькій області Андрій Титаренко.
У відомстві функціонує телефонна «гаряча» лінія: (06262) 2-99-04. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за вказаним номером.
Довідкова інформація:
Під час нерестової заборони дозволено любительське рибальство з берега на водосховищах та річках з їх придатковою системою водойм, поза межами місць масового нересту риби. При цьому можна використовувати спінінг та одну поплавкову або донну вудку із одним гачком.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner