Укрзалізниця оголошує місячник профілактично – роз’яснювальної роботи щодо невиробничого травматизму

 

З 15 липня по 15 серпня 2019 року АТ «Укрзалізниця» оголошує місячник профілактично – роз’яснювальної роботи щодо невиробничого травматизму на залізничному транспорті
Всім добре відомо, що залізничний транспорт є найбільш зручним, дешевим і безпечним видом транспорту, та мало хто задумується, яку небезпеку він за собою несе і не вибачає громадянам нехтування елементарними правилами поведінки на залізничному транспорті та поблизу залізничних колій. Адже залізниця – це зона підвищеної небезпеки, пов’язаної з наїздом рухомого складу та ураженням електричним струмом високої напруги.
Нещасні випадки на залізниці коштують державі дуже великих матеріальних збитків від руйнування транспортних засобів, псування вантажів та залізничних пристроїв. Але головним та непоправним збитком суспільства є втрата людського життя. 
Кожному знайома така картина: перед поїздом, що наближається, люди перебігають через колію, бажаючи зекономити кілька хвилин.  Але, задумайтесь, заощаджуючи ці лічені хвилини, можна втратити життя!  
Чимало ще є й таких, що  розважаються на залізничних коліях, чіпляються за автозчепи і підніжки вагонів, шукають забав, наражають себе на небезпеку для того, щоб розмістити екстремальне фото в соціальних мережах, виділитись серед друзів, не розуміючи, що номінальна напруга в контактній мережі складає 27,5 тисяч вольт, а гальмівний шлях поїздів в середньому становить 600-800 метрів. 
Частина потерпілих відбуваються травмами, деякі платять життям.
Суворе дотримання правил поведінки на залізниці, дисциплінованість та обачливість гарантують безпеку пасажирів і пішоходів, а також дозволяють звести до мінімуму кількість нещасних випадків та наслідки, до яких вони призводять. 
Пам’ятайте, що залізничний транспорт – це зона підвищеного ризику, тому запорукою збереження життя і здоров’я є сумлінне дотримання правил безпеки громадян на залізничному транспорті України.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner