Акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами

 

26 липня 2019 року Альянс громадського здоров’я спільно з партнерськими організаціями у  понад                  десяти містах України  проводять всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який традиційно відзначається у всьому світі щороку 28 липня. 
Під час акції всі бажаючі зможуть безкоштовно пройти тестування на гепатит С в умовах сучасних мобільних амбулаторій, отримати кваліфіковану консультацію медичних працівників та соціальних працівників,  ознайомитися з інформаційними матеріалами про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів. 
Акція у м. Лиман пройде  26 липня з 10.00 до 12.00 за адресою вул.. Привокзальна, 21 
Національна Гаряча лінія з питань вірусних гепатитів: 0-800-50-33-10 (всі дзвінки у межах України безкоштовні).
У світі понад 71  млн. людей інфіковані гепатитом С і з них не менше 1,5  млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знають  про своє захворювання, оскільки у 80%  захворювання протікає безсимптомно. Одним з пріоритетних напрямків  діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. З 2015 року саме за підтримки Альянсу перші декілька сотень  хворих на вірусний гепатит С в Україні вперше почали отримувати безкоштовно сучасне лікування,  після чого аналогічні лікарські препарати почали закуповуватися МОЗ України  за кошти державного бюджету. http://www.aph.org.ua/hepc/
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner