Круглий стіл на тему: «Вирішення питань зайнятості та соціальний захист людей з інвалідністю»

 

12 липня в Лиманському міському центру зайнятості відбувся Круглий стіл на тему: «Вирішення питань зайнятості та соціальний захист людей з інвалідністю».  У заході взяли участь директор Лиманського міського центру зайнятості Єрьоменко Т.А., головний державний інспектор відділу контролю північного напряму управління з питань праці Мощенський В.Г., начальник управління соціального захисту населення Лиманської міської ради  Мальченко Г.В., представники роботодавців міста і району. 
Під час засідання «круглого столу» присутні обговорили шляхи та форми співпраці всіх учасників соціального діалогу задля вирішення існуючих проблем зайнятості осіб з інвалідністю в сучасних умовах та реалізації вимог чинного законодавства України.
Відкриваючи захід директор центру зайнятості Тетяна Єрьоменко  ознайомила присутніх з особливостями надання соціальних послуг особам з інвалідністю, дієвими формами співпраці з роботодавцями по укомплектуванню персоналом з числа квотної категорії перебуваючих на обліку. Подякувала присутнім роботодавцям і соціальним партнерам за взаємодію  і небайдужість у спільній роботі.
«Особлива подяка комунальному підприємству «Лиманський зеленбуд» за організацію громадських робіт для безробітних з інвалідністю»,- наголосила Тетяна Єрьоменко.
Головний державний інспектор відділу контролю Північного напрямку Управління з питань праці ГУ Держпраці у Донецькій області Вадим Мощенський проінформував присутніх про зміни в порядку проведення перевірок щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. 
Начальник управління соціального захисту населення Лиманської міської ради Анна Мальченко детально розповіла про категорії осіб з інвалідністю та соціальні послуги, які можуть отримати особи з інвалідністю у разі звернення до управління соціального захисту.
Протягом зустрічі були обговорені питання взаємодії між службами та роботодавцями задля працевлаштування та соціального захисту зазначеної категорії населення.
За результатами заходу його учасники вирішили продовжити системну роботу із надання особам з інвалідністю повного комплексу соціальних послуг, продовжити сприяти зайнятості, шляхом укомплектування вакантних місць із застосуванням методу соціального супроводу та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner