Всеукраїнський етап Джура-2019: гідні представники Донеччини здобувають перші перемоги

 

Одинадцятий рік поспіль Джура крокує Україною, згуртовуючи найсильнішу, найрозумнішу, найкращу молодь України. Так,  4 липня у м. Новомосковськ Дніпропетровської області відбулося урочисте відкриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура-2019: «Самарська Січ». 
Цьогоріч у Грі беруть участь 26 роїв старшої вікової категорії (9 -11кл.) та 19 роїв середньої вікової категорії (6 – 7 кл.) з усіх областей України.
Донецьку область представляють рій-переможець обласного етапу «Лиманські яструби» (Лиманська ЗОШ № 4 І – ІІІ ст. Лиманської міської ради) у старшій віковій категорії та переможці Всеукраїнського конкурсу звітів про роботу роїв Гри рої середньої вікової категорії «Кіборги» (Торський НВК Лиманської міської ради) і «Залізні вовки» (Вугледарська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Вугледарської міської ради).
Учасники Гри впевнено та переконливо доводять, що джури Донеччини – справжні патріоти і майбутні захисники своєї держави. 
Композиція рою «Кіборги» презентує лицарство України від часів козацтва до сьогодення, містить види бойових мистецтв воїнів Запорізької Січі. У ній возвеличується роль козацтва в історії України, сміливість, вправність та мужність запорізьких козаків, їх гостре і влучне слово, оспівується їх героїзм, доводиться думка про те, що сучасні захисники та майбутні – гідні продовжувачі славного минулого козацтва. Особливу увагу приділено сучасним подіям в Україні - оспівується подвиг воїнів АТО, висловлюється віра в перемогу і нездоланність українського народу та щасливе майбутнє України.
Програма Збору активістів, зазвичай, має вишкільний характер, та все ж декілька видів змагань винесено до залікової програми. На сьогодні рій «Кіборги» має перші здобутки – ІІІ місце у літературно-музичній композиції «Ватра «Слава героям України!» та ІІІ місце у конкурсі «Впоряд». 
Змагання Гри тривають до 14 липня 2019 року. Тож, бажаємо нашим джурам успіхів, нових звершень та перемог!

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner