Держенергоефективності оприлюднило середньозважені тарифи на тепло з газу для розрахунку тарифів виробникам теплової енергії з альтернативних джерел

 

На виконання вимог статті 20 Закону України «Про теплопостачання» Держенергоефективності оприлюднює розраховані середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення та бюджетних установ, а також тарифи на транспортування та постачання теплової енергії. 
На основі цих розрахунків органи місцевого самоврядування можуть встановлювати підприємствам тарифи на теплову енергію з альтернативних джерел на рівні 90% від оприлюднених середньозважених тарифів.
Нагадуємо, що Законом України від 21.03.2017 № 1959-19 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел запроваджено спрощену та прозору процедуру встановлення тарифів на тепло «не з газу». 
«Маючи гарантований на законодавчому рівні тариф, інвестор може заздалегідь визначити рентабельність проекту і залучити необхідні кредитні та інвестиційні кошти», - пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
«Дякую органам місцевого самоврядування та НКРЕКП за вчасно надану інформацію для розрахунку середньозважених тарифів та сподіваюсь на подальшу співпрацю», - повідомив С.Савчук.
Середньозважені тарифи від 25.06.2019 можна завантажити за посиланням: http://saee.gov.ua/sites/default/files/Taryfy_25_06_2019.pdf


Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner