Шановні батьки! Пропонуємо Вам скористатися оздоровленням Вашої дитини за методом часткового відшкодування вартості путівок!

 

дитячим закладам оздоровлення та відпочинку Донецької області. 
Оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів (тривалість оздоровчої зміни не менше 21 дня) здійснюється в дитячих закладах оздоровлення усіх типів, форм власності, які розташовані на території Донецької області (крім закладів, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької області).
Батьки (особи, які їх замінюють) дитини самостійно обирають дитячий заклад оздоровлення.
На часткове  відшкодування вартості путівки один раз на рік мають право сім’ї з дітьми на кожну дитину віком від 7 до 18 років за місцем проживання, постійної реєстрації або реєстрації місця проживання внутрішньо переміщеної особи за умови, що дитині не надавалась уповноваженими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, лікувальними закладами та установами в поточному році путівка до закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів усіх рівнів. 
На одну дитину від 7 до 18 років відшкодування вартості путівки здійснюється з розрахунку двох прожиткових мінімумів (у поточному 2019 році – 4054,00 грн.) Джерелами оплати залишкової вартості путівки можуть бути кошти: 
- батьків;
- роботодавців, з якими батьки знаходяться у трудових відносинах; 
- первинних організацій профспілок, членом яких є один з батьків дитини;
- благодійних організацій;
- інші кошти, не заборонені чинним законодавством.
Наприклад: повна вартість путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Супутник» складає 8500 грн. За рахунок обласного та місцевого бюджетів можливо бути відшкодовано 4054 грн. залишається сума до сплати батьками 4446 грн.
Для організації оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, батьки (особи, які їх замінюють) подають управлінню соціального захисту населення Лиманської міської ради такі документи:
1) заяву про намір оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми  (у разі подання заяви за місцем проживання дитини, відмінним від зареєстрованого, одним із батьків (особою, яка їх замінює) дитини додатково надається довідка органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання дитини про незабезпечення її путівкою); 
2) копію свідоцтва про народження або паспорта дитини;
3) копію паспорта одного із батьків дитини або особи, яка їх замінює (у разі надання копії паспорта з безконтактним електронним носієм додатково надається копія витягу з єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання (за наявності); 
4) копію облікової картки платника податків (за винятком фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);
5) згоду на обробку персональних даних відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних»;
6) довідку про реєстрацію місця проживання або місця перебування, або довідку про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщені/будинку осіб;
7) довідку з навчального закладу про відсутність користування пільговою путівкою за бюджетні кошти в поточному році;
8) документ, що підтверджує оплату частини вартості путівки, яка дорівнює різниці між вартістю путівки та частиною вартості путівки, яка відшкодовується за рахунок місцевого та обласного бюджетів.
У разі дострокового вибуття дитини із дитячого закладу оздоровлення, відшкодування вартості путівки здійснюється за фактично використані ліжко-дні.
Бажаючим необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Лиманської міської ради (м. Лиман, вул. Лесі Українки, 20А). Контактний телефон (06261)4-16-99.
Орієнтовний ПЕРЕЛІК дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, що планують оздоровлення та відпочинок дітей у 2019 році ДОДАЄТЬСЯ.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner