Рятувальники взяли участь у рейді тимчасової робочої групи щодо організації відпочинку та туризму на території Лиманської ОТГ

 

Щороку в літній період Лиманщина красою своїх краєвидів та чистим повітрям приваблює багатьох жителів Донеччини, які залюбки тут відпочивають. З метою моніторингу за станом організації відпочинку та туризму на території Лиманської ОТГ, 7 червня тимчасовою робочою групою Лиманської міської ради, до складу якої було залучено співробітників 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області, проведений рейд по місцям відпочинку, які розташовані на Голубих озерах м. Лиман.
Під час моніторингового рейду власникам об’єктів відпочинку надано методичну допомогу щодо організації відпочинку громадян за умови дотримання вимог чинного законодавства. Щоб відпочинок був безпечним, рятувальники звернули увагу керівників закладів відпочинку на дотриманні вимог пожежної безпеки та правил охорони життя на водних об’єктах. Також, співробітники ДСНС наголосили, що особи, які використовують водні об’єкти або прибережну захисну смугу водних об’єктів з виробничою, фізкультурно-оздоровчою метою або для відпочинку людей, а також організатори масових заходів, згідно «Правила охорони життя людей на водних об’єктах України» повинні:
- обладнати і утримувати рятувальні пости, забезпечити їх рятувальними засобами; 
- забезпечити обстеження й очищення акваторії рекреаційної зони, відведеної для купання, від сторонніх предметів сертифікованими водолазними підрозділами аварійно-рятувальної служби або спеціалізованими аварійно-рятувальними службами; 
- здійснювати інформування відпочивальників щодо заходів безпеки на воді, проводити масово-роз’яснювальну і профілактичну роботу та дотримуватися вимог Правил охорони життя на водних об’єктах.
Під час рейду співробітники ДСНС провели профілактичні бесіди та розповсюдили серед відпочивальників пам’ятки щодо заходів безпеки під час відпочинку в екосистемах та на водних об’єктах.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner