Рятувальники Донеччини перевірили готовність місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Лиманщини

 

Зараз триває період, коли люди активно відпочивають біля води. Цього літа на території Лиманщини рішенням міської ради визначено 10 місць масового відпочинку на водних об’єктах, які облаштовано з дотриманням усіх вимог безпеки людей. Однак є й інші місця відпочинку біля води на стихійних пляжах, які є небезпечними для людини. Співробітниками ДСНС проводиться комплекс заходів щодо попередження випадків загибелі людей на водних об’єктах. 
Так, 4 червня співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Донецькій області спільно із представниками Лиманської міської ради у складі комісії перевіряли готовність місць масового відпочинку людей на водних об’єктах до відкриття купального сезону на Лиманщині. Увага зверталася на дотримання вимог правил безпеки на воді, серед яких найбільш принциповими є - наявність не лише необхідної документації, а й оснащення пляжу рятувальним постом, визначення безпечної акваторії купання, та наявність на території інформаційних стендів з матеріалами щодо запобігання нещасним випадкам на воді.
Рятувальники вкотре нагадують, що відповідальність за забезпечення безпеки людей, охорону життя і здоров'я несе власник пляжу, який зобов'язаний організувати рятувальні пости з необхідними плавзасобами, обладнанням, спорядженням і забезпечити чергування рятувальників. Відкриття пляжу без дозволу на його експлуатацію забороняється.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner