До уваги суб’єктів господарювання усіх форм власності !

Отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами
Закон України «Про охорону атмосферного повітря» зобов’язує суб’єктів господарювання усіх форм власності (у тому числі бюджетні, державні, комунальні підприємства, установи і організації) отримати  дозвіл на викиди    забруднюючих    речовин    в   атмосферне   повітря стаціонарними   джерелами, які утворюються у виробничих процесах згаданих суб’єктів господарювання.
Дозвіл повинні отримувати не тільки промислові підприємства, фабрики, АТП, ТЕЦ, ТЕС, котельні, а також всі установи, які мають автономні системи опалення — котли, витяжні вентиляційні системи, дизель–генератори , що відповідно класифікуються, як джерела викидів, на які потрібно отримати дозвіл. На пересувні джерела: автомобілі, с/х, дорожні і будівельні машини, літаки дозвіл не потрібен.
Дозвіл на викидими видається  Облдержадміністрацією терміном на сім, десять, або без обмеження, років. Отримання дозволу на викиди передбачає проведення комплексу робіт на об’єкті і розробці технічної документації, а саме :
- інвентаризації викидів ( ідентифікація і картографування джерел викидів, вимірювання концентрації, паспорти ГОУ, розрахунок валових викидів і т.д.), якій оформлюється відповідним звітом . Звіт підлягає реєстрації у ОДА.
Документи у яких обгрунтовуються обсяги викидів – (обґрунтовуючи документи) у яких проводиться порівняння отриманих результатів інвентаризації з нормативами викидів, визначається зона розсіювання викидів, інтенсивність викиду.
На основі отриманого дозволу , суб’єкт господарювання сплачує екологічний податок згідно вимог Податкового кодексу, ст. 243.
Мінімальний термін виконання робіт з отримання дозволу на викиди    забруднюючих    речовин    в   атмосферне   повітря стаціонарними   джерелами  становить 4-5 місяців.
Розробка згаданого комплекту документів проводиться спеціалізованою установою внесеною у відповідний список Мінекології, яка має акредитовану вимірювальну лабораторію.
З метою створення єдиного обліку підприємств які забруднюють атмосферне повітря розташованих  на території Лиманської об'єднаної територіальної громади протягом січня 2018 року заплановано проведення обстеження об'єктів які забруднюють атмосферне повітря щодо наявності Дозволу на викиди  забруднюючих речовин.
Тому за вчасно  звертаємось до власників та керівників підприємств перевірити наявність дозволу та його терміни.
За додатковою інформацією звертатися до  виконавчого комітету Лиманської міської ради  за адресою: м.Лиман вул. Незалежності, б.46, тел. 4-11-10.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner