Лиманщина відзначила День Європи

 

18 травня по всій країні відбулись заходи з відзначення Дня Європи — свята миру, єднання, демократичності, свободи та єдності.
З цієї нагоди у Лимані для мешканців громади та гостей працювали різноманітні розважальні зони: концертна програма, виставки, фотозони, ігрова дитяча програма, спортивні заходи тощо. Усі охочі серед малечі мали змогу взяти участь у змаганнях з велоспорту. Особливу увагу викликали показові виступи з єдиноборств. 
До Лиманської громади на свято завітали гості з Литви: мер Клайпедського муніципалітету Бронус Маркаускас, голова відділу стратегічного планування та інвестицій Раймонда Кучинскайте, державний діяч, голова комітету з питань освіти, культури і спорту Вацлавас Мацияускас. Лиманський міський голова Петро Цимідан зустрів гостей та запропонував їм приєднатися до єдиної святкової ходи вулицею Незалежності. Після цього, міський голова офіційно відкрив урочисте Свято Дня Європи: привітавши всіх зі сцени, Петро Цимідан наголосив на тому, що День Європи символізує безпечну, єдину та сильну сім’ю країн, усебічну підтримку один одному, постійну співпрацю: “Вже традиційно третя субота травня відображає прагнення до мирного, щасливого життя українського народу за чесними, демократичними принципами. Я впевнений у тому, шановні земляки, що об’єднавши наші зусилля, всупереч усім перепонам та труднощам, Україна стане повноправним членом політичних та економічних європейських структур!” Також до Лиманської громади звернувся мер Клайпедського муніципалітету Броніус Маркаускас, розповівши про свої емоції після знайомства з надзвичайно мальовничим Лиманським краєм та схожість, яку має наша громада з Клайпедським муніципалітетом. 
У межах заходу відбулась урочиста церемонія підписання Угоди про співпрацю між Клайпедським муніципалітетом Литви та Лиманською об’єднаною територіальною громадою Донецької обл. Петро Цимідан прокоментував цю подію так: “Я надзвичайно радий вітати на Лиманщині наших колег з Литви, наших нових друзів. Сьогодні ми уклали важливий документ про співробітництво з Клайпедським муніципалітетом! Адже Лиманщина має багато спільного з цим районом Литви. Вони колись теж розпочинали тяжку роботу з розбудови самоврядування. Вони колись теж починали велику роботу над індустріальним парком і успішно втілили її у життя! Нам є над чим працювати у розвитку Лиманщини, підвищенні якості надання послуг населенню та добробуту громади на основі спільних інтересів та цілей!” 
Також, цього дня Лиманська громада зустрічала велоспортсменів з різноманітних міст нашої області: вулицями міста пройшов Чемпіонат Донецької області з шосейного велоспорту. Заступник міського голови Юлія Гамаюнова особисто слідкувала за перебігом спортивних подій та вболівала за чесний спорт. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner