Профілактика шахрайства

 

Щоб обманним шляхом викрасти гроші громадян, шахраї вигадують нові прийоми. Лиманське відділення поліції закликає до пильності і вдумливого сприйняття одержуваної інформації:
«Пам'ятайте про те, що злочинці в своїх корисливих цілях намагаються максимально налякати жертву і переконати її в тому, що виникла проблема вирішиться в разі швидкого перерахування грошових коштів. Наприклад, шахраї можуть спробувати застати вас зненацька і зателефонувати / написати повідомлення серед ночі або рано вранці.
У будь-який час доби, отримавши інформацію по телефону, в соцмережах про те, що з вашим близьким людиною сталося нещастя, не поспішайте вірити. Постарайтеся зберегти самовладання і перевірте. Зв'яжіться з людьми, які можуть бути поруч з тим, з ким нібито трапилася біда, уточніть всі деталі і ні в якому разі не поспішайте направляти гроші.
Якщо на ваш смартфон прийшло повідомлення (по електронній пошті, смс) із закликом переглянути фото, де ви нібито дуже добре вийшли, або на якій зображений той, кого вам не вистачає, ні в якому разі не переходьте за вказаним URL. Смартфон може "заразитися" шкідливою програмою, і якщо до нього підключений мобільний банк, грошові кошти з рахунку, швидше за все, будуть викрадені.
Проявляйте обережність і уважність, дбайте про безпеку ваших заощаджень і майна, попереджайте своїх літніх родичів про можливі схеми шахрайств. Якщо вам що-небудь відомо про вчинені або підготовлювані злочини, негайно звертайтесь до Лиманського відділення поліції або по телефону: 102 ».
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner