Рятувальники спільно із представниками держлісгоспу та поліції провели рейд у лісових масивах

 

Травневі свята –– це «спекотний» період роботи для рятувальників. Через нехтування елементарними правилами пожежної безпеки під час відпочинку зростає ймовірність виникнення пожеж на відкритих територіях. Найчастіше горить трава, очерет, ліс. У 90% випадків причина виникнення лісових пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки. З метою протидії пожежам відповідними службами вживається низка спільних заходів.
Так, 5 травня з метою попередження випадків виникнення лісових пожеж співробітники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області спільно з представниками державного підприємства «Лиманське лісове господарство» та співробітниками Лиманського відділення поліції провели спільні профілактичні рейди у лісових масивах Лиманщини, які красою краєвидів та чистим повітрям приваблюють багатьох жителів Донеччини.
Співробітники Служби порятунку пояснили відпочиваючим, що на початковій стадії пожежу у лісі можливо загасити самостійно. Але якщо ви стали свідком масштабної пожежі, необхідно одразу повідомляти про неї за номером «101». Працівники лісгоспу при цьому наголосили, що розкладати вогнище дозволяється лише в рекреаційних зонах. Але місце необхідно ретельно розчистити від сухої рослинності, а залишаючи ліс – залити попелище водою та переконатися, що вогнище повністю згасло. Знищення або пошкодження лісових масивів або зелених насаджень навколо населених пунктів карається за законом. На цьому співрозмовникам наголосили працівники Національної поліції. 
Всім відпочиваючим рятувальники надали листівки з порадами, як не допустити пожеж у екосистемах та закликали берегти ліс від вогню.
Варто зазначити, що порушників, які б розпалили багаття та не загасили його, організаторами рейду виявлено не було. Впевнені, що це вже свідчить про зростання культури безпеки громадян та про свідоме ставлення до збереження довкілля. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner