Про заборону спалювання побутових відходів та рослинних залишків!

 

З метою поліпшення екологічної ситуації та підвищення рівня екологічної безпеки, виконавчий комітет Лиманської міської ради попереджає про заборону  спалювання побутових відходів та рослинних залишків, в тому числі опалого листя, сухої трави, стерні, луків, пасовищ. 
Згідно Правил благоустрою території міста Красний Лиман, до порушень цих Правил відноситься спалювання сміття та відходів, в тому числі опалого листя. Згідно зі ст. 152 КУпроАП, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності — від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).
Також нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів, адже при згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму. Разом з димом в повітря вивільняються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року. Спалювання трави може призвести до лісової пожежі та загибелі диких тварин. 
У зв’язку з вищезазначеним, виконавчий комітет Лиманської міської ради звертається до громадян з проханням дотримуватись законодавства, правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати опале листя, суху траву, стерню, залишки рослинності та побутові відходи, не провокувати таким чином виникнення пожеж, не задавати шкоди довкіллю та здоров’ю оточуючих.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner