Лиманці перетворюють контейнерні майданчики на стихійні сміттєзвалища

 

Проблема смітників стоїть перед людством останнім часом досить гостро і чим далі, тим вона стає серйознішою.
Нажаль, рідний Лиман сьогодні не завжди виглядає привабливим. Причиною є стихійні звалища, смітники, які заполонили не тільки околиці міста. 
Чи замислювалися ви, хто у цьому винен? Можливо, двірники, скажете ви, які не можуть вчасно прибрати бруд і сміття? Та не варто нарікати на когось. Адже культурній людині просто не спаде на думку кинути на землю папірець чи жуйку. Не менш важливо й те, що цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою – не смітити.
В місті Лиман комунальне підприємство «Лиманський «Зеленбуд» продовжує вирішувати проблему з засміченими контейнерними майданчиками, а саме ліквідовують купи непотребу, залишені містянами біля баків, та намагаються запобігти утворенню нових стихійних смітників. Проблема в тому, що лиманці скидають сміття не у спеціальні баки, а нагромаджують його поруч в той час, коли сміттєві баки – пусті.
Окрім того, на майданчики зносять і віконні рами, і шифер, і сантехніку і меблі. Великогабаритні відходи мешканці мають вивозити на сміттєзвалище за власний кошт, а не нагромаджувати його на контейнерних майданчиках. Містяни повинні розуміти, що все те, що залишається після ремонтів, меблі, інше габаритне сміття, повинні ліквідовувати самостійно або замовляти техніку та сплачувати кошти. Вартість такої послуги залежатиме від кількості сміття для вивезення. Тому рекомендуємо звертатися до КП «Лиманський «Зеленбуд» за телефоном: (06261)6-37-64.
Згідно Правил благоустрою території міста Красний Лиман, до порушень цих Правил відноситься звалювання будівельних відходів, сміття біля майданчиків з контейнерами та біля контейнерів для твердих побутових відходів. Згідно зі ст. 152 КУпроАП, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1700 грн.
Виконавчий комітет Лиманської міської ради звертається до мешканців Лиманської об’єднаної територіальної громади з проханням не бути байдужими до цієї проблеми, не засмічувати місто, а також вивозити усі будівельні відходи виключно на міське сміттєзвалище, а не залишати його біля найближчого контейнерного майданчика.
Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!  

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner