«У світі професій»

 

19 квітня  на базі ЗОШ №2 м. Лиман відбувся масштабний та видовищний захід присвячений до дня Цивільного захисту, до якого долучилися фахівці Лиманського міського центру зайнятості. До участі у заході були задіяні учні всіх класів від початкових до випускних, а також представники служби порятунку, служби поліції, розмінування, електричних мереж, газопостачання та студенти медичного коледжу.
На території школи були розміщені локації, переходячи по яких школярі мали змогу отримати цінні та корисні знання, спробувати свої сили в різних професіях. Представники кожної служби розповіли учням про свою професію. 
Пожежники ознайомили з принципами роботи рятувальної техніки, користування вогнегасниками, дали змогу посидіти в пожежному автомобілі, приміряти на себе пожежний одяг та спорядження. Студенти медичного коледжу розповіли та наочно показали учням деякі прийоми надання першої медичної допомоги. Представники служби поліції розповіли про свою роботу, продемонстрували засоби захисту, учні мали змогу спробувати свої сили розбираючи та збираючи учбові пістолет та автомат.
Фахівець з профорієнтації зазначила: «Вибір професії – це велика відповідальність». Також, вона звернула  увагу школярів на унікальну можливість оцінити свої сильні сторони за допомогою консультаційної мережі «Моя професія». 
Захід був проведений в теплій та дружній атмосфері. Такі заходи сприяють професійному самовизначенню учнів за покликом та бажанням.  

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner