Рятувальники взяли участь у шкільному Дні цивільного захисту

 

19 квітня у Лиманській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 було проведено День цивільного захисту, у якому взяли участь співробітники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області. До участі у заходах активно були задіяні учні всіх класів, від початкових до старших.
Спочатку в навчальному закладі пролунав сигнал тривоги, після якого відбулася повна евакуація школярів та викладацького складу з приміщень. Усі вони зібралися на майданчику, рятуючись від умовної пожежі.
Після відпрацювання плану евакуації в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники продемонстрували технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля, яке використовують для ліквідації надзвичайних ситуацій. Чудовим прикладом роботи пожежно-рятувального підрозділу стала демонстрація гасіння умовної пожежі. Також школярів ознайомили із принципом роботи аварійно-рятувальної техніки, за допомогою якої виконується безпосереднє рятування людей та гасіння пожеж. Бажаючі мали змогу посидіти в пожежному автомобілі, приміряти на себе пожежний одяг та спорядження, а також сфотографуватися на добру згадку про проведену подію.
У ході заходу співробітники Служби порятунку провели з учнями профілактичні бесіди, розповіли основні правила пожежної безпеки, правила особистої безпеки вдома та в школі, під час відпочинку в екосистемах, розповіли учням що треба робити при знаходженні вибухонебезпечного предмету, а також роз’яснили, якими можуть бути наслідки якщо нехтувати зазначеними правилами. Окрім того, дітям та викладачам школи наочно показали, як користуватися вогнегасниками. Також рятувальники провели роботу з профорієнтації щодо вступу старшокласників до учбових закладів ДСНС.
Захід відбувся у теплій та дружній атмосфері. Хлопці та дівчата не тільки отримали цінні знання, які збережуть їх від можливої небезпеки, а й цікаво провели час.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner