Нарада-семінар із підприємцями галузі туризму

 

18 квітня у сесійній залі міської ради відбулась зустріч представників органів влади із представниками підприємств, установ, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності туристичної галузі Лиманщини. 
Під головуванням керуючого справами виконкому міської ради Романа Малого із присутніми провели роз’яснювальну бесіду за декількома напрямками: підготували та розповсюдили інформаційні “пам’ятки” щодо дотримання норм чинного законодавства, а також нагадали про належне виконання обов’язків підприємців як у сплаті податків, так і у всебічному, належному забезпеченні безпеки відпочивальників під час літнього сезону відпочинку. 
Так, начальник відділу культури і туризму міської ради Наталія Роменська ознайомила громаду зі встановленням ставки туристичного збору на території Лиманської ОТГ у 2019 році. Згідно з рішенням сесії міськради, за кожну добу тимчасового розміщення туристам доведеться сплатити 0,3% (для внутрішнього туризму) та 3% (для в’їзного) — від розміру мінімальної заробітної плати. 
Представники Лиманської ДПІ Слов’янсько-Лиманського управління ГУ ДФС у Донецькій області Любов Солопова і Ольга Шепель та начальник відділу з питань праці виконкому міськради Олександр Безгубов доповіли про аспекти оподаткування, їх своєчасну сплату та важливість дотримання норм законодавства щодо належного оформлення своїх працівників. Адже своєчасна сплата податків — запорука стабільного та належного функціювання громади.
Заступник міського голови з питань ЖКГ Олена Муравльова закликала присутніх укладати договори на вивезення ТПВ та рідких нечистот.
Крім того, спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Управління Держпродспоживслужби у м.Лиман Володимир Євтушенко нагадав про особливу увагу до обирання постачальників харчових продуктів та прискіпливе укладання договорів, ретельний контроль супровідних документів, сертифікатів якості тощо. 
Керуючий справами виконкому міськради Роман Малий підбив підсумки робочої зустрічі: “Найкращий контроль — це самоконтроль. Сьогодні до присутніх представників підприємств, установ, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності туристичної галузі Лиманщини у режимі наради була донесена основна інформація, підготовлені буклети, також необхідну інформацію ви зможете отримати, зв’язавшись з відповідальною особою за тим чи іншим напрямком належного оформлення вашої діяльності. Будь ласка, прийміть до відома сьогоднішню інформацію та максимально корисно використайте це у своїй роботі — працюйте безпечно та якісно, забезпечуючи громадян Лиманщини належними послугами. Представники усіх установ, які взяли участь у сьогоднішньому форматі зустрічі, відкриті до спілкування та завжди готові вам допомогти, адже Лиманщина — мальовничий край, який має все необхідне для розвитку туризму. Тож давайте плідно працювати над цим! 


Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner