Круглий стіл за участю роботодавців громади

 

За ініціативи Лиманського міського центру зайнятості 10 квітня відбувся Круглий стіл на тему «Права, обов’язки та можливості роботодавців у сфері зайнятості населення». У заході взяли участь представники ринкоутворюючих підприємств і установ Лиманської об’єднаної територіальної громади, соціальні партнери та ЗМІ.
Директор центру зайнятості Тетяна Єрьоменко охарактеризувала стан сучасного ринку праці району, презентувала запроваджені інноваційні послуги служби зайнятості, ознайомила присутніх з безкоштовними он-лайн додатками, наголосила на важливості та необхідності активної співпраці зі службою зайнятості.
Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Олена Богдан презентувала  присутнім інтерактивну карту вакансій, за допомогою якої можна дистанційно отримати інформацію щодо актуальних вакансій у містах та районах області.
Головні державні інспектори Головного Управління Держпраці у Донецькій області Вадим Мощенський та Наталія Малініна акцентували увагу на легалізації трудових відносин, додержанні мінімальних державних гарантій в оплаті праці та звернули увагу присутніх на відповідальність, яку несуть роботодавці у вигляді штрафних санкцій. Головний державний інспектор Анастасія Кононенко розповіла присутнім про стан охорони праці та про вимоги техніки безпеки при експлуатації транспортних засобів. 
В.о. заступника начальника Бахмутсько-Лиманського об’єднаного Управління ПФУ у Донецькій області Юлія Сухова у своєму виступі наголосила про персональну відповідальність роботодавця щодо відображення у персоніфікованому обліку достовірних даних застрахованих осіб, наслідки, які виникають при поданні звітності з порушенням. Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних сервісів Алевтина Скора презентувала портал електронних послуг Пенсійного фонду України. 
Захід пройшов в конструктивному діалозі, роботодавці ділились своїми проблемами та обговорили шляхи розширення напрямків подальшої співпраці зі Службою зайнятості.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner