Українська воднева рада, Європейська, Латвійська та Німецька водневі асоціації уклали Меморандум про партнерство у водневій енергетиці

 

Плани розвитку водневої енергетики в Україні обговорили представники української делегації спільно з міжнародними асоціаціями та компаніямина форумі в рамках найбільшої водневої виставки Європи «Hydrogen + FuelCellsEurope», що пройшов з 1 по 5 квітня у м. Ганновер (Німеччина).
Як відомо, в Україні прискорюються темпи встановлення об’єктів відновлюваної електроенергетики. Лише за I квартал ц.р. введено понад 860 МВт потужностей, що більше, ніж за весь минулий рік.
«Саме воднева енергетикаможе відіграти ключову роль в електроакумуляції та балансуванні енергосистеми, у т.ч. для покриття пікових навантажень», - пояснив С.Савчук.
Тому для розвитку зазначеної сфери у законопроекті від 05.12.2018 № 8449-д вже передбачено необхідність розробки стимулів для розвитку електроакумуляціїв Україні.
Крім цього, Держенергоефективностііз Комітетом ВРУ ПЕК ініціювало створення Міжвідомчої робочої групи щодо запровадження електроакумулюючихсистем в Україні, перше засідання якої заплановано провести вже 5 квітня цього року.
Водночас Україну на цьому шляхуактивно підтримують європейські партнери.
Так, відразу на виставці Українська воднева рада, Європейська воднева асоціація«HydrogenEurope», Латвійська та Німецька водневі асоціації уклали Меморандум про партнерство у водневій енергетиці.
«Переконаний, що співпраця із європейськими партнерами дозволить удосконалити  та запровадити дієву Дорожню карту розвитку водневої енергетики в Україні, проект якої вже підготовлено Українською водневою радою та Інститутом відновлюваної енергетики НАН України», - повідомив Голова Держенергоефективності.
Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності
 

Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner