Шановні мешканці Лиманської об’єднаної територіальної громади!

 

Інформуємо Вас, що згідно п.“б” ч.1 ст.15 Закону України «Про відходи», громадяни України зобов’язані вносити в установленому порядку плату за користування послугами з вивезення побутових відходів. Також згідно ч.2 ст.35-1 Закону України «Про відходи», власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).
Згідно результатів конкурсу, виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території державного сектору м. Лиман та Лиманської об’єднаної територіальної громади визнано КП «Лиманський «Зеленбуд» та на території приватного сектору м. Лиман — ФОП Зінковський О.В.
Згідно Правил благоустрою території міста Красний Лиман, до порушень цих Правил відноситься відсутність у підприємств, установ, організацій, підприємців, громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди, земельні ділянки) договору на вивезення побутових відходів зі спеціалізованими організаціями.
Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.) та на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.). Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Закону України «Про відходи» та Правил благоустрою території міста Красний Лиман і тягне за собою адміністративну відповідальність.
На підставі вище вказаного, звертаємось до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не уклали договір на вивезення побутових відходів, з проханням звернутися до виконавців послуг з вивезення побутових відходів для укладення такого договору.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner